Op zoek naar ecologisch bouwen?

ecologisch bouwen
 
Ecologisch bouwen? Sri Lankas toparchitect Geoffrey Bawa deed het al in de sixties De Morgen. Deel dit artikel. Loading.
Geoffrey Bawa kreeg de opdracht tot het bouwen van een nieuw parlementsgebouw van de president in hoogsteigen persoon, én carte blanche. Het hele gebouw behelst een groot centraal paviljoen voor de parlementaire debatten, omringd door vijf communicerende paviljoenen. Bawas droom was een warm monument neer te zetten waarin de mensen hun vertegenwoordigers konden ontmoeten.
Ecologisch bouwen SPIB Houtbouw.
Houtskeletbouw is een droge bouwwijze, schimmels, huisstofmijt zijn veel beperkter aanwezig in een HSB woning. Kortom duurzaam, ecologisch gezond, laag in energiegebruik zijn termen die vaak in dezelfde context als houtskeletbouw worden uitgesproken. En wij bij SPIB-Houtbouw dragen dit zeker hoog in het vaandel.
Ecologisch bouwen De Meiboom Algemene aannemerswerken.
We trachten zoveel mogelijk ecologisch te bouwen. Zonder daarin fanatiek te willen zijn. De uiteindelijke beslissing ligt bij bouwheer en architect. Maar we helpen graag om zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken. Het palet aan materialen, technieken en toepassingen dat we daarbij voorstellen is op maat van elk project afzonderlijk.
Bio-ecologisch bouwen: Hoe vriendelijk kun je verbouwen? Habitos. Habitos logo.
Verwacht ook dat micro-wkks op basis van biomassa houtpellets, gas van compost of zelfs waterstofcellen, binnen een paar jaar haalbaar zullen zijn. Met al deze mogelijkheden in het achterhoofd moet het voor een beetje milieubewuste verbouwer of verbouwer toch relatief gemakkelijk zijn op een meer milieuvriendelijkere manier te verbouwen. Lees ook onze dossiers bio-ecologisch bouwen en duurzaam bouwen.
Ecologisch bouwen Woodville Design.
Een gebouw moet decennialang meegaan en voorzien worden op veranderingen op lange termijn, op de noden en ambities van de gebruikers, zowel de huidige als de toekomstige. Want enkel als een gebouw blijvend gewaardeerd wordt, kan het blijven bestaan. En zo is duurzaam bouwen en ecologisch bouwen toekomstgericht bouwen.
Bouwadvies voor duurzaam en ecologisch bouwen GAOZ Woonbeleid.
Premies en voordelen. Bouwadvies voor duurzaam en ecologisch bouwen. Ga je bouwen of verbouwen en wil je informatie of advies over duurzaam of ecologisch bouwen en wonen? Voor vrijblijvend bouwadvies kan je terecht bij een adviseur van Steunpunt Duurzaam Bouwen.
Ecologisch bouwen Roofland bouwmaterialen dak / dakbedekking.
Wat houdt ecologisch bouwen precies in? Het concept ecologisch bouwen heeft al veel inkt doen vloeien. Het heeft alles te maken met een wereld die meer begaan is en proactiever omgaat met de klimaatveranderingen en de broeikasgassen, met het respect voor fauna en flora, en met een wereld die een groter engagement van de tussenpersonen vraagt op het vlak van de luchtvervuiling en dergelijke meer.
Opleiding Bio-Ecologisch Bouwen VAi Vlaams Architectuurinstituut.
Het postgraduaat is een aanvullende opleiding voor professionelen in de bouw en de milieusector die zich verder willen ontwikkelen via een geïntegreerde behandeling van alle thema's' binnen kader duurzaam bouwen en wonen. Meer info vindt u op de website van KaHo Sint-Lieven.
Ecologisch bouwen een integrale benadering Blog Landbergh.
De ecologie van het bouwen houdt uiteindelijk in dat men de natuurlijke leefomgeving de kans geeft om zich uit zichzelf te regenereren. Lang werd ecologisch bouwen geassocieerd met eenmalige investeringen zoals zonnepanelen en werd het als een nodeloze luxe gezien.
Homepage Ecomat.
Genk 089/51 95 95. Zoersel 03/384 19 07. St Antonius-Zoersel KMO-zone Kwikaard 108. 32 03 384 19 07. Borgerhout Engelselei 256. speciaalhandel bouwmaterialen voor duurzaam ecologisch gezond bouwen en wonen. vind ons op. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Gezond en milieuverantwoord bouwen en wonen VIBE.
Blijf op de hoogte over milieuvriendelijk en gezond bouwen en wonen. Schrijf je in op onze nieuwsbrief! Ik wil op de hoogte blijven over artikels, publicaties en evenementen nieuws activiteiten voor bouwprofessionals. Laat dit veld leeg als je een mens bent.:
Ecologisch bouwen met kalkhennep.
Hemp in a box biedt betaalbare en praktische oplossingen voor iedereen die wil wonen of werken in een ecologische en duurzaam gebouw zonder in te boeten op esthetiek, comfort of functionaliteit. Onze bouwmaterialen op basis van kalkhennep kunnen gebruikt worden voor nieuwbouw, renovatie en isolatie.

Contacteer ons